Intuitia feminina sau ce te faci cand femeia devine sexul tare





Din pacate, in zilele noastre exista inca locuri in care un barbat castiga, lucrand pe acelasi post,  mai mult decat o femeie. Chiar daca se vrea a fi  sexul tare, barbatul nu va avea insa nicidata ceea ce femeia stapaneste fara nicio problema: intuitia feminina.

Totul a pornit in ziua in care Dumnezeu a creat femeia. Dupa ce a modelat-o frumoasa, cu trup de zeita, i-a mai dat si vreo 3% mai multa inteligenta (spun studiile, nu eu). Apoi i-a implementat un algoritm dupa care sa gandeasca, i-a dat combinatia hormonala perfecta si o dotare senzoriala net superioara care au  transformat-o intr-o stapana in a detecta nuantele fine la nivelul limbajului trupului, al vocii, al tonului si al altor stimuli senzoriali. Si astfel a luat nastere intuitia feminina.

Pentru acest atu, femeile au platiti insa scump de-a lungul istoriei. Acuzate ca ar detine puteri supranaturale tocmai de acei barbati care nu intelegeau diferentele biologice care le dau femeilor aceasta putere, multe au fost acuzate de vrajitorie si arse pe rug. Pai sa lamurim problema.

In primul rand, femeia are un auz mai fin, mult prea fin. Si nu doar ca aude mai bine, dar poate diferentia mult mai usor schimbarile de intensitate din glas. Asta le da posibilitatea de a putea citi printre randuri, de-aici si prostul obicei de a despica firul in patru. Testele facute pe sugari arata ca fetitele reactioneaza de doua ori mai puternic decat baietii atunci cand este vorba de un zgomot puternic, dovada ca e o calitate nativa si nu dobandita.

O femeie este in stare sa detecteze emotii doar pe baza informatiilor vizuale. Ea isi poate da seama de emotiile pe care le transmite mimica cuiva, fara a avea nevoie si de acompaniamentul sonor. Barbatii au esuat lamentabil la aceste teste.

Creierul feminin foloseste ambele emisfere cerebrale in momentul in care analizeaza informatiile. In acest timp se produce un permanent schimb de informatii intre cele doua emisfere, ceea ce o face pe femeie mult mai experta in sintetizarea si descifrarea semnelor vizuale si verbale. Asta ii pune pe majoritatea barbatilor in dificultate atunci cand intentioneaza sa le minta pe femei, mai ales cand li se adreseaza in mod direct. In schimb, femeii ii este relativ usor sa-l minta pe barbat cand se afla fata in fata, pentru ca el nu este dotat cu sensibilitatea necesara pentru a detecta inadvertentele dintre semnalele ei verbale si nonverbale.

Ce sa mai zicem de miros. Nu numai ca simtul olfactiv este mai dezvoltat la femei decat la barbati, dar este si mai accentuat in perioada ovulatiei. Creierul unei femei poate descifra starea in care se afla sistemul imunitar al unui barbat, daca este complementar sau mai puternic decat propriul ei sistem imunitar; si asta la numai trei secunde dupa intalnire. Ea il va descrie pe barbatul respectiv ca atragator si ciudat de irezistibil. Daca sistemul ei imunitar este mai puternic decat al lui, mai mult ca sigur il va considera mai putin atragator. 

Toate aceste capacitati senzoriale ii permit femeii, atunci cand intra intr-o incapere, sa faca o analiza rapida a relatiilor dintre persoanele aflate acolo. Ea va identifica rapid cuplurile care se inteleg, cele care s-au certat, cine cui ii face avansuri si care sunt femeile care ii pot face concurenta si care ii pot fi prietene. In aceeasi situatie, barbatul e interesat care sunt intrarile si iesirile, evaluaza de unde ar putea veni un potential atac si pe unde ar putea sa scape. Nu-i nimic, nimeni nu e perfect. Quod erat demonstrandum!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

cu glicemia la dresaj

ce se întâmplă cu hormonii noştri

Hipocrate știa deja