Cum poti sa castigi, vanzand hainele de care nu mai ai nevoie



Din cand in cand, cand vreau sa mai simplific ceea ce e in jurul meu si simt nevoia de a ma despovara de lucrurile de prisos, incep cu garderoba 😊. Gasesc multe lucruri inutile, unele cumparate sub impulsul momentului si care apoi nu mi-au mai placut. Unele nu mi se mai potrivesc, altele au ramas uitate pe umeras. Si, desi dulapul e plin, uneori apelez tot la aceeasi pereche de blugi si acelasi tricou alb, look-ul in care ma simt cel mai bine. O da...si tenisii albi 😊. Necomplicat, comod, indolent.

Cele care au semne evidente de uzare de la atata iubire impartasita, le pun in containere de reciclare (aceste haine nu sunt refolosite, ci maruntite si reduse la nivelul de fibre, din care se fac produse noi, cum ar fi covoare). Cele care sunt intr-o conditie buna  le dau cu drag mai departe, de obicei tintit, in  locuri unde stiu ca e nevoie si vor fi apreciate. Asta poate fi uneori usor incomod, atunci cand nu stii exact unde sa le donezi si vrei sa castigi repede spatiu. Eu le pastrez in cutii, iar atunci cand ma gaseste ocazia, le ofer cadou.

Zilele astea, cautand prin Google Play o aplicatie, mi-a atras atentia Zalando Wardrobe, o aplicatie a unei companii de e-Commerce fondata in Germania, care vinde imbracaminte, incaltaminte si accesorii. Magazinul online opereaza in 14 tari europene (Germania, Austria, Elvetia, Franta, Belgia, Olanda, Italia, Spania, Polonia, Suedia, Danemarca, Finlanda si Marea Britanie), din pacate nu si in Romania. Dar ideea mi s-a parut foarte buna si la indemana oricarei posesoare (pentru ca aplicatia e disponibila, deocamdata, doar femeilor) de smartphone sau iPhone. Conceptul e acela de a-ti digitaliza propriul dulap, cu posibilitatea ca mai tarziu sa vinzi piesele de care nu mai ai nevoie.

Practic, aplicatia este foarte usor de folosit. Ai nevoie doar de un cont Zalando (pe care il poti deschide fara costuri), iar apoi o poti descarca gratuit de pe AppStore sau Google Play. In contul tau iti poti fotografia piese din garderoba - asa ai si o privire de ansamblu asupra lucrurilor tale, astfel incat sa nu ramana uitate pe umerase 😉 - iar daca la un moment dat vrei sa vinzi ceva, pur si simplu selectezi piesa respectiva iar Zalando iti va oferi automat un pret. Daca esti multumita cu suma respectiva, poti vinde direct companiei. Daca doresti un pret mai mare, atunci poti afisa piesa respectiva pe intregul grup, iar daca cineva este interesat, vei fi contactat prin mail direct de catre doritor.

Daca alegi direct compania, ai avantajul ca poti trimite gratuit ceea ce doresti sa vinzi, doar listand un vouchere pe care il vrei primi pe adresa de mail. Plata produsului nu se face in numerar ci sub forma unui credit care va fi adaugat in contul tau si pe care il vei putea folosi la urmatoarea comanda. Evident ca hainele trebuie sa fie intr-o calitate foarte buna, cele care nu sunt noi si nu mai au eticheta  originala trebuie sa nu aiba semne de deteriorare iar eticheta pe care este marcata firma si marimea trebuie sa fie lizibie. Sunt acceptate doar haine de la firmele care coopereaza de regula cu Zalando.Ceea ce mi-a placut este ca nu sunt acceptate piese de lenjerie intima, costume de baie, dresuri sau articole din blana reala.

Aplicatia este la inceput, si sunt desiguri si lipsuri. Din pacate, nu poti oferi detalii in ceea ce priveste materialul, nu poti afisa mai multe fotografii pentru acelasi produs, iar pozele nu pot fi descarcate din galeria telefonului ci poza trebuie facuta live si incarcata apoi in aplicatie.

Mie mi-a placut conceptul si m-am gandit sa vi-l impartasesc si voua. Ar fi o idee buna daca si platforme din Romania ar implementa aceasta idee, un mod simplu, la indemana si fara costuri de a renunta la hainele care ocupa spatiu in dulap si de a face loc pentru altele noi. 😊

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

cu glicemia la dresaj

ce se întâmplă cu hormonii noştri

Hipocrate știa deja