Cinci idei de cadouri, bune pentru a ridica moralul




Zilele astea cautam un cadou pentru o prietena care trece printr-o perioada aiurea. Trebuia sa fie ceva  care sa o readuca  mai aproape de ea, cea increzatoare,  sa-i dea un impuls ca totul va fi, in curand, din nou bine dar,  sa-i lase totodata ragazul de a-si prelucra durerea, de a se vindeca in ritmul ei, fara a fi o vindecare fortata. 

Orice sutura, daca nu-i lasi timpul necesar vindecarii, plaga se desface. Tristetea aia coplesitoare nascuta din infinite de ce-uri, gustul ranced al dezamagirii, provoaca incizii in noi, in sufletul nostru, si carora, daca nu le lasam timpul necesar de vindecare, se desfac, se inflameaza in neincredere in noi si in ceilalti, in frustrari si abcese sufletesti care erup in pusee si nu ne lasa sa ne vindecam niciodata. Ca sa poti incheia definitiv un capitol, trebuie sa-i epuizezi toate intrebarile, sa-ti storci resursele in a gasi raspunsuri care sa te impinga spre mai departe.

Variantele sunt destule, dar, dupa cum ziceam, cautam ceva care sa fie mai mult decat bucuria aia de 10 secunde pentru o bijuterie sau o haina noua. Mie nu-mi plac voucherele, mi se par impersonale. Stiu, e destul de practic, iar cel care-l primeste are deschiderea de a-si cumpara ceea ce are nevoie. Dar, cand cumpar un cadou unei prietene/prieten imi place sa ofer ceva gandit direct pentru ea/el, imi place procesul acela de a gasi in cadoul oferit o bucatica din cea/cel caruia ii este destinat. Pentru ca, pana la urma, asta e rolul cadourilor, de a produce fericire celei/celui care le primeste.

Cam acestea sunt variantele pe care le-am luat in calcul. A fost destul de greu sa ma decid, va zic la sfarsit ceea ce am ales.


💥O carte. Nu una lacrimogena care sa o adanceasca si mai mult in tristete, ci una amuzanta dar si sensibila si rascolitoare. Printre cele pe care le-am citit de curand si care mi s-ar parea potrivita momentului este Bunica mi-a zis sa-ti spun ca-i pare rau , de Fredrik Backman. (despre ea am scris candva aici si o puteti gasi, de exemplu aici). 






Cand viata iti da lamai, fa limonada. Cum ar fi, de exemplu, cu Lazy Perfection: The Art of Looking Great Without Really Trying, de Jenny Patinkin sau How To Be Parisian wherever you are , de Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan, Sophie Mas. Un mod amuzant de a te sustrage de la vaicareala si a afla intr-o nota haioasa idei care sa te faca sa te simti mai frumoasa si mai chic. 😊 Le gasiti pe amandoua  aici si aici.
                      

💥 Asculta linistea, are atatea sa iti spuna, spunea Rumi si zic ca are mare dreptate. Durerea trebuie framantata bine si intoarsa pe toate partile ca sa  iesi vindecata complet din ea. Ca sa poti trece mai departe impacata, sa lasi urmele in spate si sa batatoresti carari noi, ai nevie de tine toata, cu energii noi si cu puterea de a te accepta pe tine. Un ghid practic de initiere in yoga si meditatie poate fi un cadou frumos, care sa aduca mintea, corpul si sufletul in armonie.



💥 O cutiuta a Pandorei, care sa transforme baia intr-un spa. Cu arome relaxante, exotice, lumanari parfumate, saruri de baie si lotiuni de corp, lucruri marunte care pot sa te faca sa te simti mai bine. Eu iubesc produsele Rituals, si asta nu  doar pentru ca miros grozav, dar si pentru intreaga poveste pe care o aduc impreuna cu ele. Conceptul lor este acela de a-ti gasi bucurie in lucrurile mici din jurul tau. Au seturi de produse care au exact ingredientele necesare care sa te initieze intr-un ritual al tau, fie el si doar de 10minute, dar suficiente incat sa-ti dea acel impuls care sa te ridice de pe jos, sa te faca sa te uiti zambind in oglinda si sa pasesti mai departe.  ''The Ritual of Happy Buddha'' este creat special pentru a produce buna dispozitie, miroase foarte bine si este inspirat chiar de rasul contagios al lui Buddha. Produse Rituals puteti gasi in Romania aici.



💥 Un kit personalizat office. Cei de la Conceptool creeaza cadouri exclusiviste impachetate intr-o cutie din lemn masiv gravata manual, care ascunde produse special selectate. Trusa Ta Executive Woman  contine o agenda mica pentru idei marete (cum zic ei 😊), un stilou Parker, un accesoriu antistres, o brosa, dar la cerere trusa se poate adapta cerintelor si bugetului fiecaruia cu alte produse oferite pe site din care poti alege. Foarte draguta este si Trusa Ta de Cofee Break  in care gasesti o carticica de colorat antistres, o agenda, un pix, o rama foto cu un mesaj motivational si o pereche de casti la care poti asculta muzica favorita in timp ce bei cafea preparata din boabele aromate stranse in saculetul din cutie. Arata foarte rafinat.



💥 Un workshop. Sunt atatea variante, trebuie doar sa gasesti ceva ce i-ar face placere. Un curs de pictura in acrilic, ateliere de modelaj in lut, cursuri de pictura pe ceramica, string art -  lista este lunga. Mergeti eventual impreuna, ca sa nu se simta singura, in plus va fi o experienta haioasa pentru amandoua.

In cele din urma,  eu am ales un set Rituals, The Ritual of  Holi, cu note de crin alb, cu un miros puternic si cald, inchise in ambalaje viu colorate ca o explozie de graffiti. Amuzant este sapunul sub forma de jeleu si peelingul de corp cu confetti multe si colorate, care nu are cum sa nu-ti inalte sufletul macar o octava mai sus. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

cu glicemia la dresaj

ce se întâmplă cu hormonii noştri

Hipocrate știa deja