fă-ți timp



Viața nu e despre supraviețuire, sau cel puțin nu ar trebui să fie. Nu e doar o luptă continuă a noastră cu timpul și cu toate îndatoririle pe care vrem să le înghesuim luptând cu el. Viața ar trebui să fie despre fericire, râs cu poftă, înghețată în miez de vară, săruturi tandre, miros de flori de cireș, tălpi care se răsfață în nisipul cald.

Din astea ar trebui să înghesuim cât mai multe și fără zgârcenie. Nu e deloc egoism, așa cum am ajuns să credem, ci e chiar doza aceea de energie din care ne tragem răbdarea, nebunia de a visa mai departe, imboldul de a fi curajoși, naivitatea de a crede. 

Fă-ți timp să ai grijă de corpul tău. Fă baie cu spumă, dă-te cu parfum, pune-ți cercei frumoși. Ieși în natură și întâlnește-te cu prietenii. Vizitează muzee, plimbă-te pe străzi străine, privește oamenii. Fă-ți timp să adulmeci aerul curat al dimineții, bucură-te de un pahar de vin privind apusul soarelui. Citește mult, admiră ce-i frumos, cumpără-ți ceea ce-ți place.

Fă-ți timp să privești cât mai des spre tine, fii atentă la nevoile tale și ia o pauza atunci când ai nevoie. Ascultă muzică, dansează în voie, bucură-te de tine și de cei care-ți sunt aproape. Fă-ți timp să te descoperi și să te autodepășești, nu te lăsa păcălită de autosuficiență. Adu-ți aminte de visele tale de când erai copil, iar apoi adolescentă și încearcă să trăiești cat mai multe dintre ele, ca să nu fii visat în zadar. 

Râde cu poftă, când simți că ai nevoie plânge. E terapie curată, te eliberează. Fii pentru tine cea mai bună prietenă. Privește-te în oglindă și iubește-te pentru cât ești de frumoasă. Fă-ți timp să-ți pregătești un suc proaspăt dimineața și fă sport cât de des poți. Folosește protecție solară, bea cafea bună, mănâncă ciocolată neagră. 

Fă-ți timp pentru copilul tău, ascultă-l, citește-i și ai răbdare să înțeleagă. Povestește-i întâmplări din copilăria ta, despre visele tale, despre bunicii lui. Înconjoară-te de oamenii potriviți, care-ți dau energii bune, nu ți le iau.

Vizitează-ți părinții cât poți de des, sună-ți bunicii să știe că te gândești la ei. Povestește-le despre tine, ascultă-i cu răbdare. Au nevoie să știe că-ți este bine și că ți-e dor. 

Dă voie să fii luată în brațe și să fii iubită. Doar fă-ți timp.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

cu glicemia la dresaj

ce se întâmplă cu hormonii noştri

Hipocrate știa deja