fetele bune zâmbesc frumos. fetele fericite râd sincer.

O fată bună știe să asculte, nu se ceartă și nu vorbește urât. Nu știe să spună nu, găsește oricând o bucată de timp din care să rupă pentru tine. O fată bună vrea să facă pe plac tuturor, nu vrea să supere sau să creeze animozități. Are capricii doar în secret sau în șoaptă fiindcă nu-i place să-și dea prea multă importanță, nu vrea zgomot. Este criticată dacă poartă dantelă, fustă scurtă sau ruj roșu. Fata asta bună a învățat să zâmbească frumos, ca să-ți arate că-i e bine. Nu vrea să creeze valuri, îi plac mai mult apele liniștite, în care toată lumea este bine și mulțumită. 

Ne plac fetele bune. Sunt mereu acolo când ai nevoie, nu au pretenții, sunt mereu mulțumite și fără ifose, fetele bune nu deranjează. 

Doar că iți dai seama într-o zi că poți rămâne fată bună și dacă-ți rămâi fidelă ție, că nu trebuie să te fraudezi emoțional ca să le faci bine altora. Nu trebuie să-ți cenzurezi opiniile doar ca să nu-i superi pe alții pentru că, și pană la urmă vei învăța, nu ai nevoie de aprobarea tuturor. 

Așa că începi, la început mai timid ce-i drept, să te eliberezi de cenzura asta (auto)impusă, te cureți de teama de a fi criticată, înveți să ignori frunțile mirate și privirile mustrătoare. Și cu cât dai la o parte din piedici, scoți la iveală tot mai mult din omul ăla pe care l-ai ținut ascuns atâta vreme, vezi cât e de frumos, de autentic și de bun. Și-ți pare rău că l-ai necăjit atât, că l-ai ținut captiv și nu l-ai prețuit destul. 

Înveți apoi să creezi spațiu pentru tine, unde să crești tot mai mult. Acolo accepți că e în regulă să ai și zile proaste, în care să nu ai chef de nimeni și nimic și că poți avea toane. Că uneori se întâmplă și să gândești rău, dar e doar un joc al imaginației, iar asta nu omoară pe nimeni. Că poți să ai păreri cu voce tare, chiar dacă asta nu e întotdeauna pe placul tuturor, dar doar din idei diferite putem învăța. Și vei ajunge să accepți în timp că nu poți fi perfectă. 

Într-o zi vei vedea că roșul îți stă bine, mai ales dacă îl porți pe buze.

Cred că putem fi buni cu alții doar atunci când reușim să fim buni cu noi, când înăuntrul nostru devine cald și primitor și se simte acasă. Sentimentul că îți ești îndeajuns și că îți aparții te va face fericită, iar fetele fericite râd sincer.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ce se întâmplă cu hormonii noştri

cu glicemia la dresaj

Hipocrate știa deja