Lucruri frumoase din România. Opt branduri autohtone de bijuterii handmade.

Haideți să vorbim din nou despre lucrurile frumoase pe care le găsim în România. Că nu-s puține. Fiindcă vom vorbi despre bijuterii, articolul acesta este adresat în special femeilor.  Dar și domnii și-ar putea lua puțin răgaz, să răsfoiască virtual printre aceste opt branduri românești de bijuterii handmade și să-și bucure cu un cadou unicat femeile din viața lor. Psssst, nu uitați că se apropie Crăciunul! 🌲🎅


Contemporia

Prima bijuterie pe care mi-am cumpărat-o de la un brand autohton a fost o creație Contemporia. Inelul color drop  din colecția Chic Drops, un inel delicat, cu o piatră mică de peridot, despre care am aflat mai apoi că este piatra verde a succesului și a fericirii. Mi-e tare drag și acum.


 sursa foto: https://contemporia.ro

Ioana Streza și Alex Burlacu sunt cei doi designeri care stau în spatele creațiilor Contemporia. Fiecare bijuterie este realizată manual, în serie mică sau unicat, din aur, argint, pietre prețioase și semiprețioase, prin tehnici care nu se diferențiază cu mult de cele practicate acum 1000 de ani. 

Foarte interesantă mi s-a părut colecția Te afli aici, o colecție de bijuterii-harta, subtile si jucăușe care, la prima vedere, pot părea simple figuri geometrice abstracte, dar care, la o privire mai atentă îți dezvăluie secretul unei hărți. Puteți alege o bijuterie-hartă predefinită sau vă puteți personaliza bijuteria cu un loc ales de voi.

       sursa foto: https://contemporia.ro


AmoResin

Mihaela Epure este cea care se află in spatele bijuteriilor AmoResin. Pasionată de chimie, Mihaela transformă cu multă elegantă, rășina în bijuterii și obiecte de design unice, pline de emoție și frumos. M-au cucerit inelul oversized Cream si cerceii Cream Drop din colectia Geometry.

 sursa fotografii: https://amoresin.ro


Alexandra Nacu Jewelry

Alexandra Nacu a descoperit pasiunea pentru creația de bijuterii în timpul facultății de drept, când și-a dorit să facă ceva prin care să-și exprime liber creativitatea. Astfel, a început o mică afacere pe cont propriu, care s-a extins de la gravura manuală pe forme geometrice, plăcuțe si bănuți, la o afacere de succes, cu piese de bijuterie handmade. Bijuteriile sunt rafinate, în forme simetrice care se îmbină elegant cu cele asimetrice, din argint, argint placat cu aur sau aur și dichisite cu perle de cultură. Nu se folosesc matrice, fiind astfel datorită micilor imperfecțiuni, piese unicat.

      sursa fotografii: https://www.alexandranacujewelry.com/


Monom Jewellery

Georgiana Ciceo este cea care se afla in spatele acestui brand. Este arhitect, iar asta se observă în geometria rafinată a  bijuteriilor Monom. Bijuteriile sunt minimaliste, iar materialele de producție sunt aur și argint, de la furnizori de încredere, fiecare rest de metal fiind refolosit. Echipa Monom  încurajează reciclarea materialelor, astfel că aici vă puteți transforma bijuteriile vechi sau rămășite de metale prețioase, dând-le o nouă poveste. Brățara Imperfect Square și colierul Platitude Cicle, pe care le găsiți aici, m-au cucerit definitiv, îi musai să-i scriu Moșului o scrisoare.😀


 Sursa fotografii: https://monom.studio/ro/

LEMNeria

Un brand altfel, cu bijuterii de lemn simple și elegante. LEMNeria, brandul a cărei creatoare este Iulia Zamfir, creează printr-o joacă cu lemnul și pietrele semiprețioase, accesorii minimaliste și tinerești, cu un aer proaspăt și o notă chic.

 sursa fotografii: https://www.facebook.com/LEMNeria-bijuterii-migalite



Atelier Jamais

Atelier Jamais este de fapt Rada Ureche. Pasiunea ei pentru crearea de bijuterii a apărut în timpul colegiului, când a început să repare lănțișoare și cercei. Această pasiune s-a dezvoltat, culminând cu deschiderea propriului atelier după ce a frecventat cursurile atelierului Școala de bijuterie contemporană Assamblage. Așa au luat naștere primele ei bijuterii. În 2014 a absolvit Modulul 2 în cadrul Scolii de Bijuterie Lupu din Cluj-Napoca, iar din acel moment conceptul s-a dezvoltat.  Fiecare bijuterie creată redeschide un univers nou cu propria ei poveste.
sursa foto: http://jamais.ro

Daca răsfoiți printre colecții, veți descoperii povești îmbinate în magie. Colecția Sarea in bucate, cuprinde bijuterii realizate integral manual, prin turnarea argintului în sare. Fiecare piesă este diferită și nu poate fi recreată, detaliile fiind cele care fac diferența și dau gustul, ca în povestea cu acelaşi nume. Bijuteriile din Colectia Organic, vorbesc despre natură, despre modul în care ea se regenerează sau dispare. Pentru aceasta colecție, argintul este turnat în boabe, apă sau paie, realizând piese unice, în armonie cu natura.

sursa foto: http://jamais.ro



Bianca Grin Contemporary Jewelry

Bianca Grindeanu și-a propus să folosească exclusiv metale reciclate pentru bijuteriile pe care le creează, înscriind-se astfel în curentul "green jewelry" (bijuterii eco). Materialele pe care le folosește sunt aurul și argintul pe care, printr-un joc al formelor geometrice și organice, le transformă în bijuterii contemporane. O găsiți pe pagina ei de Facebook sau pe dichisar.ro.

sursa foto:https://www.dichisar.ro



IONA Jewelry

În magazinul online IONA Jewelry găsiți bijuterii de aur în spatele cărora se află designeri de produs din Romania și maeștri bijutieri din ateliere locale. Bijuteriile sunt din aur galben, alb și roz, cu design minimalist. Mie personal mi-a plăcut mult Colectia The Artisans, creată de Gabriela Secarea, un bijutier din noua generație, premiat în expoziții creative din Franța și Italia și care combina pietrele prețioase și semiprețioase într-un design rafinat și delicat.

   sursa foto:https://www.ionastore.ro







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

cu glicemia la dresaj

ce se întâmplă cu hormonii noştri

Hipocrate știa deja