de ce să alegem produse biologice

 


Ceea ce mâncăm chiar ne poate schimba viața. Dar nu doar felul de alimente pe care le alegem e important, ci și calitatea lor. 
Este important să mâncăm hrană curată, cât mai în acord cu natura, care să rezoneze și cu energia corpului nostru. O hrană încărcată de substanțe toxice, străine metabolismului nostru, nu are cum să ne păstreze în armonie, sănătoși și tineri. Consumul ei în mod regulat ne tulbură metabolismul și îi dereglează homeostazia.

Mâncarea organică sau biologică este cea crescută și cultivată în mod natural, nemodificată genetic și fără îngrășăminte chimice azotate, pesticide, fertilizatori artificiali, sau antibiotice, așa cum găsim în mâncarea convențională.

Dar mai există un alt aspect foarte important al mâncării biologice, e vorba de cantitatea de nutrienți pe care ea o conține. Fructele și legumele răspund la agresorii din mediu ( gândaci, viermi, insecte, paraziți) prin producția de substanțe active, acei antoixidanți despre care tot auzim vorbindu-se că ne protejează celulele de efectele radicalilor liberi, acei bau-bau care produc degradare celulară, favorizând apariția bolilor și a îmbătrânirii premature.

Un măr stropit cu de toate, nu prea are motive pentru a se strădui prea tare, "sistemul lui imun" este îmbibat de substanțe chimice care fac treaba în locul lui. El va produce totuși o cantitate de substanțe bioactive, dar nu mare lucru. Un măr, însă, care este lipsit de puterea acidă a chimicalelor, trebuie să se descurce singur în fața mușcăturilor de gândaci, paraziți sau viermi. "Sistemul lui imun" trebuie să le facă față și să lupte împotriva lor, iar în acest scop, el va spori producția de antioxidanți. Poate că un măr crescut organic nu va arăta la fel de frumos și perfect ca unul protejat de pesticide și îngrășăminte chimice, va avea pete și iregularități, în schimb se poate lăuda cu o cantiate de două până la trei ori mai mare de substanțe active, comparativ cu celălalt.

După cum spune și Dr. William Li, doctor renumit, cercetător și expert în angiogeneză, autorul cărții "Eat to beat disease" și unul dintre specialiștii pe care i-am ascultat argumentând în favoarea consumului de produse biologice, alegem mâncarea organică nu pentru a mânca mai puține chestii rele, ci pentru a mânca mai multe chestii bune.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

cu glicemia la dresaj

ce se întâmplă cu hormonii noştri

Hipocrate știa deja