trei sosuri bune, bune, pe care să le folosiți la salate
Ați încercat să schimbați un pic ordinea în care consumați alimentele și să introduceți salata la începutul mesei? Vă spun, pentru mine această schimbare a adus o diferență colosală în nivelul de energie pe care l-am simțit. În plus, fibrele consumate înainte de orice alt fel de mâncare reglează tranzitul, ne hrănește microbiomul, micronutrienții consumați pe un stomac gol se absorb mult mai bine și ne aducem un aport extern de enzime, pe care corpul îl poate folosi apoi pentru digestia care urmează. În plus, ne mai reglăm și glicemia. Numai lucruri bune se întâmplă în noi doar prin această mică schimbare.
Știu că salata poate deveni plictisitoare dacă dressingul e fad și lipsit de farmec. De oțet și ulei de măsline se mai și satură omul, o mai dai pe niște muștar amestecat cu miere sau niște oțet balsamic pe post de dressing și cam atât.
Eu nu sunt mare bucătăreasă, mi-am zis că nu voi scrie rețete pe blog, dar la astea trei dressinguri nu m-am putut abține. Mie îmi plac de numa numa, poate le încercați ca să mai variați un pic. Șiiiii, sunt fără ulei. Sunt inspirate după niște rețete pe care le-am găsit în cărțile lui Kimberly Snyder, o fată foarte faină, nutriționistă de vedete la Hollywood, pe care le-am mai potrivit eu după gustul meu.
Le-am numit dressingul nr.1, nr.2 și nr.3; original nu? :) Nr. 1 și nr. 2 se potrivesc bine la salată de rucola sau cea de varză albă sau roșie, peste care mai tăiați niște felii de avocado, dar și la o salată cu orice fel de crudități. Nr. 2 e pentru o salată verde, avocado bineînțeles, și alte legume ce vă plac vouă.
Doar puneți toate ingredientele necesare pentru fiecare sos într-un blender și voilà. Le puteți păstra și 2 zile la frigider.
Dressing nr. 1
-4 linguri de susan prăjit ( alternativ 1 lingură de tahini, dar e mult mai bun cu susan prăjit)
-1 lingură sos de soia
-2 linguri drojdie inactivă (o găsiți în magazine naturiste sau online și e foarte bogată în vitamine din complexul B)
-2 linguri oțet de mere
-1 linguriță sirop de arțar
-150 ml apă
Dressing nr. 2
-2 mâini pline de caju sau semințe de pin
-2 linguri de drojdie inactivă
-4 linguri iaurt de cocos sau soia
-1 cățel de usturoi
-1 sfert dintr-o ceapă albă medie, tăiata cubulețe
-1 lingură sos de soia
-1 lingură oțet de mere
-1/2 linguriță sirop de agave
-80 ml de apă de cocos sau pur și simplu apă
Dressing nr. 3
-2 linguri sos de soia
-2 linguri oțet de mere
-1 cățel de usturoi
-1/4 ceapă albă tăiată cuburi
-1 lingură tahini
-1 lingură muștar
-2 linguri drojdie inactivă
-150ml apă
Comentarii
Trimiteți un comentariu